Auguszta
-3 °C
2 °C

Újra két EU-n kívüli játékost igazolhatnak a Serie A-s klubok

2011.07.06. 12:36

A következő szezontól egy helyett ismét két játékost igazolhatnak az Európai Unión kívülről az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő klubok.

A helyi futballszövetség (FIGC) közleményben jelentette be, hogy a testület tagjai kedden egyhangúlag elfogadták a módosítási javaslatot.
"Ez a lehetőség fontos az olasz futball számára, s lehetőséget ad a csapatoknak arra, hogy visszanyerjék versenyképességüket" - mondta a liga honlapjának Maurizio Beretta, a Serie A elnöke.

A legfeljebb egy EU-n kívüli igazolást engedélyező korlátozás egy évvel ezelőtt lépett életbe azt követően, hogy az olasz válogatott már a csoportkör után kiesett a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. A FIGC akkor azt remélte, hogy a rendelkezés nyomán a klubok a helyi tehetségekbe fektetik pénzüket, ahelyett, hogy külföldről, drágán igazolnának játékosokat.

Az élmezőnybe tartozó egyesületek azonban hamar jelezték, nem tudnak versenyben maradni európai riválisaikkal szemben, s ezt jól mutatta, hogy a Bajnokok Ligája legutóbbi szezonjában egyetlen olasz gárda sem jutott tovább a negyeddöntőnél.