Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

A Videoton halaszthat, a Fradi nem

2011.07.12. 13:54 Módosítva: 2011-07-12 14:23:06

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága keddi ülésén nem járult hozzá a Ferencváros kérelméhez: a legutóbbi bronzérmes az NB 1. első fordulójában esedékes meccsét szerette volna elhalasztani.

Az MLSZ honlapján közzétett döntés értelmében a fővárosiak az eredetileg tervezett időpontban, azaz vasárnap 18 órától Kaposváron kezdik meg a bajnoki idényt.

A zöld-fehérek Európa Liga-selejtezős szereplésük miatt kérték a halasztást, Prukner László csapata csütörtökön fogadja az Aalesundot, majd egy héttel később Norvégiában lesz a visszavágó.

A versenybizottság korábban hozzájárult a Bajnokok Ligája-selejtezőben érdekelt Videoton halasztási kérelméhez, így a címvédő most hétvégén nem lép pályára az NB I. nyitányán. A Vidi szerdán játszik Klagenfurtban a Sturm Grazcal, majd vasárnap ment volna Siófokra, de a meccs időpontját később jelölik ki. A Fradi ezzel szemben csütörtök után kénytelen vasárnap is játszani, úgy, hogy hét közben Norvégiába utazik.

"Egyrészt a Bajnokok Ligája rangosabb, másrészt a bizottság az NB I.-ért felelős. Ha most a bizottság engedte volna a Fradinak a halasztást, a másik két kuparésztvevőnek, a Kecskemétnek és a Paksnak is engedni kellett volna. Továbbjutás esetén pedig újra jönnének a halasztási kérelmek, ezzel teljesen felborulna a bajnokság menetrendje" - tudta meg az Index az MLSZ jogi -és sajtóirodájától.

A Kaposvárnál örülnek a döntésnek: "A sorsolásunk olyan, hogy az első három fordulóban kupainduló csapatok ellen játszunk. Ha a Fradi kéri a halasztást, és elfogadják, a második fordulóban valószínűleg a Kecskemét is így tett volna, a harmadikban jött volna a Videoton, akik ha továbbjutnak, lehet, hogy megint halasztanak, így az első három fordulóban nem játszottunk volna, ami komoly hátrányt jelentett volna a csapatnak" - mondta Illés János, a Kaposvár ügyvezető elnöke.

A Ferencváros elfogadta a döntést, az MLSZ méltányolja, hogy ezzel segíti a bajnokságot.

Érdekes, hogy a Siófoknak semmi problémája vele, hogy az első fordulóban elmarad a Videoton elleni hazai meccsük. Pont, amikor a város teli van nyaralókkal, és hagyományosan sokan járnak ki a nagyobb csapatok elleni mérkőzésekre. "Nagyon jó a kapcsolatunk a Videotonnal, drukkolunk nekik. A bevételkieséstől nem félek, biztosan sok fehérvári szurkoló fog majd Siófokon ünnepelni egy esetleges BL-siker után" - mondta Horváth Károly, a Siófok ügyvezető szakmai igazgatója.