Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Négy különböző meze is van a Fradinak

2011.07.18. 14:55

Két idegenbeli és két hazai mezzel szerepel az OTP Bank Liga hétvégén kezdődött idényében a Ferencváros labdarúgócsapata a Nike sportszergyártó céggel kötött megállapodás értelmében.

A csapat új felszerelését hivatalosan hétfőn mutatták be az Albert Stadionban rendezett sajtótájékoztatón, ahol elhangzott, hogy azért készült négy különböző variáció az új mezből, mert az FTC a nemzetközi kupaporondon is érdekelt, így az egyik garnitúrát a magyar bajnokságban, a másikat pedig az Európa Ligában használhatja az együttes. A Ferencváros 2-1-es előnnyel utazik Norvégiába, ahol csütörtökön az Aalesund ellen játszik visszavágót az Európa Liga 2. selejtezőkörében.

"Hosszú tárgyalássorozat előzte meg a megállapodást, amelyet azért a Nike-kal kötöttünk meg, mert a Ferencváros szempontjából ez a cég adta a legkedvezőbb ajánlatot" - mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. ügyvezetője. - "A Nike marketinges tapasztalata egyébként a Fradi szempontjából is jelentős lehetőségeket rejt magában."

A legújabb hazai mez vékonyabb függőleges csíkokat kapott, amelyek a derék irányába vastagodnak V-alakban. A sportszergyártó jelezte, igyekezett megjeleníteni a klub hagyományait, a mintát is a tradicionális FTC-mez inspirálta, a címer belső oldalán pedig a "Fradistának lenni felelősség" jelmondat kapott helyet. A több technikai újítással - például lézervágott szellőzőnyílások, megerősített varrás - rendelkező mez a szurkolói boltban már hétfőtől kapható 11.490 forintért, a bérlettel rendelkezők 10 százalék kedvezményt kapnak ebből az árból.

Az új felszerelés mellett a Ferencváros bemutatta a nyár folyamán igazolt új játékosait is, így a holland Mark Ottent, a brazil Somaliát, Moreirát és Felipe Félixet, a visszatérő Lisztes Krisztiánt, a Kaposvárról érkezett Grúz Tamást és Oláh Lórántot, valamint a szerb Aleksandar Jovanovicot.