Benedek
-4 °C
5 °C

Kiütéssel nyert a Videoton

2011.07.24. 18:04

A címvédő Videoton magabiztosan nyert hazai pályán az előző idényben ezüstérmes, s a meccs nagy részében emberhátrányban futballozó Paks ellen az OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján. Ez volt a székesfehérvári csapat első mérkőzése a mostani idényben.

Határozottan és eredményesen kezdett a bajnoki címvédő az ezüstérmes ellen, a hazaiak már a 4. percben vezetést szereztek. A vendégek a bekapott gól után is úgy játszottak, mintha nem lennének hátrányban, a félidő hajrájától pedig már lehetőségük sem nagyon akadt a támadásvezetésre. A 36. percben egy rossz ütemű becsúszás után Barthát kiállította Berger játékvezető, az emberelőnyt pedig villámgyorsan gólra váltotta a Videoton.

A szünet után is a házigazdák irányítottak, szinte egyfolytában a piros-kékeknél volt a labda. A nyugodt offenzíva aztán újabb találatokat eredményezett, végképp eldöntve a mérkőzést.

Az utolsó negyedórában a Videoton ultrái már nem hallatták a hangjukat, sőt, a szektorukból is kivonultak a futballhuliganizmussal szemben fellépő törvény elleni tiltakozásuk jeléül.

Videoton FC–MVM Paks 4-0 (2-0)

Székesfehérvár, 3200 néző, V: Berger

Gólszerzők: Vasiljevic (4., 68.), Alves (38.), Nikolics (87.)

Kiállítva: Bartha (36.)

Sárga lap: Sipeki (31.), Magasföldi (81.)

Videoton: Tujvel - Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth G. - Szakály D. (Szolnoki 85.), Sándor Gy., Mitrovic, Vasiljevic (Nikolics 70.), Walter - Alves (Evandro 78.)

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Bartha, Sifter, Heffler N. (Hrepka 43.), Sipeki (Gévay 70.), Böde (Szabó J. 41.) – Magasföldi.