Piroska
-2 °C
5 °C

Megint nem nyert a Fradi

2011.07.24. 20:10

Az újonc Diósgyőr a 38. perctől emberhátrányban futballozva 1-1-es döntetlent harcolt ki az előző szezonban bronzérmes Ferencváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján. Prukner László alakulatának ez a második döntetlenje, míg a Diósgyőrnek már négy pontja van.

A Ferencváros az első támadásából gólt szerzett: a visszatérése óta először pályára lépő Lisztes egy kiváló passzal szolgálta ki a találatot jegyző Abdit. Ezt követően a hazaiak szinte teljesen visszaálltak, így a vendégek irányították a játékot. A Diósgyőr nem tudott egyenlíteni, bár Menougongnak nem sok hiányzott, gyönyörűen ollózott a kapuba, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. A 38. percben emberelőnybe került a Ferencváros: Gallardo négy percen belül két sárgát gyűjtött be, így a piros-fehérek nyári sztárigazolása mehetett zuhanyozni.

A két szurkolótábor az első tíz percben néma volt, ezzel tiltakoztak az Országgyűlés által elfogadott, sporthuliganizmussal kapcsolatos törvény ellen.

A fordulás után, a szakadó esőben már sokkal inkább a létszámfölényben futballozó Ferencváros akarata érvényesült, ám a zöld-fehérek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Úgy tűnt, fárad a Diósgyőr, inkább pontrúgásokat követően veszélyeztetett, de ez is elég volt ahhoz, hogy egyenlítsen: Luque csavart be mesterien egy szabadrúgást, igaz, úgy tűnt, Ranilovic háríthatta volna a lövést. A 84. percben a csereként beállt Pált is kiállította a játékvezető, de a Diósgyőr kilenc emberrel is pontot szerzett az Albert Stadionban.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Ferencváros–Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

Albert Stadion, 6400 néző, v.: Garcia Miqel (chilei)

Gólszerzők: Abdi (4.), illetve Luque (68.)

Sárga lap: Andrezinho (66.), Grúz (67.), illetve Abdouraman (30.), Gallardo (34., 38.), Menougong (58.)

Kiállítva: Gallardo (38.), Pál (84.)

Ferencváros: Ranilovic - Fülöp, Grúz, Otten, Balog - Andrezinho (Somalia, 75.), Maróti (Józsi, 68.), Lisztes (Tóth B., 57.), Junior - Oláh, Abdi

Diósgyőr: Rados - Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér - Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque (Dobos, 90.)- Menougong (Carreno, 59.), Seydi (Pál, 59.)