Valér
2 °C
8 °C

Tabarez már a selejtezőkre gondol

2011.07.25. 11:16

Oscar Tabarez, a Copa America-győztes uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya rendkívül büszke csapatára, ugyanakkor már a következő feladatra koncentrál, mivel tanítványaival mindenképpen szeretné kiharcolni a világbajnoki részvételt.

„Az, hogy most megnyertük a tornát, nem jelent semmiféle garanciát - mondta a paraguayiak elleni simán, 3-0-ra megnyert finálét követően a szakember. - Természetesen nagyon örülünk, de a selejtező teljesen más, ott nem egyetlen helyszínen játszod a mérkőzéseid, idegenben az ellenfélnek ott van a hazai pálya előnye.”

A dél-amerikai együttesek közül a tavalyi világbajnokságon is legjobban szerepelt, negyedik helyet elért csapat szakvezetője szerint végső sikerük egyik kulcsa az volt, hogy az egész torna folyamán fokozatosan fejlődtek.

A Copa America legjobb játékosának a döntőn is betalált Luís Suarezt választották, a Liverpool támadója négy góllal zárta a viadalt: „Igazi csapatként játszottunk. Úgy gondolom, ha ennyire összeáll egy válogatott, mint mi, akkor elérheti a céljait.”

„Hosszú évek munkája ez az eredmény” - tette hozzá Diego Forlán, a csapat másik sztárjátékosa, aki a fináléban kétszer volt eredményes.

Uruguay 1995 után lett ismét a dél-amerikai kontinens legjobbja, ez volt összességében a 15. diadala, így egyedül vezeti az örökranglistát. Eddig az argentinokkal közösen álltak az élen 14-14 sikerrel.