Valér
2 °C
8 °C

Szerdán rendezik a Hertha–Real futballmeccset

2011.07.26. 13:57

Egyedül Cristiano Ronaldo kétszer annyit ér, mint az egész Hertha - ez is jelzi, hogy Berlinben óriási az érdeklődés a Real Madrid szerda esti vendégszereplése iránt. A 18 órakor kezdődő találkozót a Duna Tv élőben közvetíti. A csaknem 75 ezer jegy már hetekkel ezelőtt elkelt a berlini Olimpiai Stadionba, ahol Ronaldo és társai Dárdai Pál volt csapatával, a Hertha BSC-vel mérik össze erejüket.

A világkörüli úton tartózkodó spanyolok alig néhány órával a találkozó előtt érkeznek a német fővárosba, ahonnan a kilencven perc után szinte rögtön tovább is repülnek. A turné első állomása az Egyesült Államok volt, és Németország után rögtön Nagy-Britannia - a második ligás Leicester City -, majd Kína következik. Az út összesen 28 napos.

A Real berlini fellépését nem a vendéglátók finanszírozzák, hanem a TSP (The Sport Promoter) ügynökség, amellyel mindkét klub már régóta kapcsoltban áll. A hírek szerint a madridi együttes vendégszerepléséért 1 millió eurót kap, de a Hertha állítólag 150 ezer eurót kasszíroz. A gázsit a TSP fizeti, csak úgy, mint a mérkőzés minden költségét, de a bevételek is az ügynökség zsebébe kerülnek. Ha úgy tetszik, nem is barátságos találkozóról, hanem üzleti vállalkozásról van szó.