Auguszta
-3 °C
2 °C

16 millió jár minden japán játékosnak a női-vb-ért

2011.08.03. 16:57

Az állami kitüntetés mellett busás pénzjutalomban is részesülnek a japán női labdarúgó-válogatott tagjai, akik hatalmas meglepetésre megnyerték júliusban a németországi világbajnokságot.

A szövetség szerdai tájékoztatása szerint az eredetileg ígért másfél millió helyett minden játékos 6,5 millió jennel (16 millió forint) gazdagodik, míg Szaszaki Norio szakvezető négymilliót (10 millió forint) kap.

A miniszterelnöki iroda kedden közölte, hogy az együttes tagjai augusztus 18-án egy ünnepség keretében vehetik majd át a Nemzeti Büszkeség-díjat. A 1977-ben alapított elismerés történetében először fordul elő, hogy egy csapatot jutalmaznak az állami vezetők, korábban több sportoló is, közük a baseballos Oh Sadaharu, vagy sydneyi olimpián aranyérmes maratoni futó, Takahasi Naoko megkapta.

A japánok a válogatott minden tagjára nemzeti hősként tekintenek, főként azért, mert a márciusi természeti, majd az azt követő atomkatasztrófa után tudtak diadalmaskodni Németországban. A frankfurti döntőben büntetőkkel bizonyultak jobbnak az Egyesült Államok válogatottjánál.