Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Jorky-pályát avattak az Erzsébet téren

2011.08.11. 12:28

Jorky-pályát avattak Budapest belvárosában csütörtökön, a létesítményt augusztus 27-ig, a telki FociFesztivál napjáig bárki kipróbálhatja.

A pályát sajtótájékoztató keretében avatta fel a magyar jorky-válogatott, valamint Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója és Harsányi Levente műsorvezető a belvárosban, az Erzsébet téri Gödörnél. A jorkyball a futball szabályain alapuló, kettő a kettő elleni játék. A mérkőzéseket tízszer ötméteres, műanyag fallal körülvett pályán rendezik. Egy összecsapás két vagy három nyert szettig, egy szett pedig hét rúgott gólig tart.

A labdarúgás népszerűsítése érdekében augusztus 27-én egész napra kinyitja kapuit az MLSZ Telkiben lévő edzőközpontja, ahol az 1986-os világbajnokságra és az 1996-os olimpiára is emlékeznek a szervezők.

Szabó László, a FociFesztivál főszervezője arról beszélt, hogy Magyarország a fesztiválok országa, hiszen a rétestől a pálinkáig mindennek van fesztiválja, ám a világ legnépszerűbb sportjának eddig nem volt. Augusztus 27-én Telkiben a gombfocitól a strandfocin és a számítógépes labdarúgáson át a nagypályás fociig mindent kipróbálhatnak az érdeklődők.

Kiemelte: ezen a napon a magyar labdarúgás szebb napjait idéző két időpontról is megemlékeznek, a 25 évvel ezelőtti világbajnokságról, valamint az 1996-os olimpiáról. Az 1986-os vb volt az eddigi utolsó, amelyre kijutott a nemzeti csapat, s Telkiben újra megmérkőzik egymással a magyar és volt szovjet válogatott. Az 1986-os csapathoz hasonlóan a Dunai Antal által vezetett atlantai olimpiai válogatott is összeáll Telkiben.

A rendezvényre 500 forint lesz a belépő, a befolyó összeget pedig jótékony célra ajánlják majd fel. Az érdeklődők a Széll Kálmán térről indított buszjáratokkal is eljuthatnak a helyszínre.