Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Világsztárokkal érkezik az 1986-os szovjet csapat

2011.08.18. 14:51

Világsztárok sorával érkezik a jövő héten szombaton Telkiben sorra kerülő FociFesztiválra az 1986-os világbajnokságon szerepelt szovjet labdarúgó-válogatott, amely az akkori magyar együttessel csap össze.A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a vendégcsapatban ott lesz Igor Belanov, akit 1986-ban aranylabdásnak választottak, miután abban az évben a Dinamo Kijevvel elhódította a KEK-trófeát. A ma már ukrán klub akkori legendás együtteséből szintén jelen lesz a FociFesztiválon Alekszandr Zavarov, Andrij Bal és Vologyimir Bezsonov. Utóbbi egyúttal olimpiai bajnok is 1988-ból.

Rácz László is tagja lesz a szovjet együttesnek, aki a legjobb kárpátaljai magyar labdarugóként játszott a Dinamo Kijevben és a szovjet válogatottban. Ő a 90-es évek elején a Ferencvárossal magyar bajnoki címet is szerzett. A kaput Rinat Daszajev védi majd, aki 91 meccsen őrizte a szovjet válogatott hálóját, és akit 1988-ban a világ legjobb kapusának választottak.

A két csapat 25 éve a mexikói vb csoportküzdelmei során találkozott, s a nagy reményekkel érkezett magyarok 6-0-s vereséget szenvedtek Irapuatóban. A visszavágó a FociFesztivál főmérkőzése lesz. Az eseményre 500 forintért lehet jegyet váltani.