Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

485 millió fontot költöttek játékosokra az angol klubok

2011.09.01. 20:03

A tavalyinál jóval több pénzt költöttek labdarúgókra az angol, a spanyol és az olasz bajnokság klubcsapatai a szerdán lezárult átigazolási szezonban.

A legnagyobb pénzek a szigetországban mozogtak, az egyesületek ott összesen 485 millió fontot költöttek új játékosokra, ez 33 százalékos növekedés a tavalyihoz képest. Olaszországban 400, Spanyolországban pedig 300 millió fontért szerződtettek új futballistákat.
A Deloitte cég elemzése szerint Nagy-Britanniában főként azért emelkedett ilyen drasztikusan ez a szám, mert a klubok jóval nagyobb összegeket kérnek a fiatal, saját nevelésű játékosokért. Érdekesség, hogy a Premier League-ben a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea, a Livepool és az Arsenal is több mint 50 millió fontot költött, így ez az öt klub a 66 százalékát "viszi el" a teljes összegnek. Érdekesség, hogy az átigazolási időszak utolsó, szerdai napján körülbelül 100 millió fontot költöttek az angol egyesületek.
A három topliga mellett a francia bajnokságban szintén nőtt a játékosokra költött összeg, ugyanakkor a német Bundesligában nem figyelhető meg ez a jelenség.