Piroska
-1 °C
5 °C

A Honvéd nyerte a budapesti futballrangadót

2011.09.17. 19:57

A Budapest Honvéd Danilo duplájával kétgólos győzelmet aratott a vendég Újpest felett az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

Eleinte csak a pontrúgások jelentettek veszélyt mindkét oldalon, mert a csapatok jól megszervezték a védekezésüket. Az agilisabban támadó és gyorsabban kibontakozó Honvéd akciói aztán a huszadik perctől folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. Fél óra elteltével az Újpest kijött a szorításból, támadólag lépett fel, de a továbbiakban is a kispestiek álltak közelebb a gólszerzéshez.

A fordulás után az Újpest letámadta a házigazdát, ám a vezetést nem tudta megszerezni. A kispestiek újra átvették a kezdeményezést, és egy tizenegyesből betaláltak. Kettőzött erővel vezette akcióit ezután a vendégcsapat, de a befejezéseknél rendre hibázott, a védelem viszont kinyílt, ezt pedig a Honvéd kihasználta. Az eseménydús, izgalmas második félidőben több gólt is lőhetett volna a házigazda.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Budapest Honvéd FC - Újpest FC 2-0 (0-0)

Bozsik Stadion, 3000 néző, v.: Iványi

Gólszerző: Danilo (61., 71., az elsőt 11-esből)

Sárga lap: Horváth A. (43.), Debreceni (52.), Zelenka (63.), Botis (67.), Danilo (71.), illetve Dvorschák (12.), Tajthy (49.),

Honvéd: Kemenes - Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú N. - Tchami, Zelenka, Horváth A. (Harmony, 69.), Hidi - Danilo (Ivancsics, 90.), Abass (Kostolani, 84.)

Újpest: Balajcza - Szokol, Dvorschák, Mihajlovic, Pollák - Simon K., Egerszegi (Balogh B., 68.), Tajthy, Barczi - Rajczi (Kovács D., 76.), Kabát