Ervin
14 °C
22 °C

Zidane elvállalná a francia válogatottat

2011.10.04. 07:41

A világ- és Európa-bajnok Zinedine Zidane nem zárja ki, hogy a jövőben ő irányítja majd szövetségi kapitányként a francia labdarúgó-válogatottat. "Miért ne? Nem lenne rossz. Az életben akármi megtörténhet" - nyilatkozta a 39 éves középpályás a Le Parisiennek.

Zidane a múltban azt mondta, nem érdekli az edzősködés, de már jó ideje nemcsak tanácsadóként, hanem José Mourinho egyik közvetlen segítőjeként is dolgozik a Real Madridnál, amellyel 2002-ben Bajnokok Ligáját nyert. A Canal televíziónak adott egyik korábbi interjújában azt is elárulta, hogy beiratkozott egy edzői tanfolyamra.

Az 1998-ban aranylabdás Zidane biztos benne, hogy a francia válogatott ott lesz a jövő évi Európa-bajnokságon. A csapat vezeti a D selejtezőcsoportot, egy ponttal megelőzve Bosznia-Hercegovinát. A franciák pénteken Albániát, jövő kedden a bosnyákokat fogadják az Eb-selejtező utolsó két körében. "Nincs miért nyugtalankodnunk, biztosan ott leszünk az Eb-n" - mondta a 108-szoros válogatott Zidane, szerinte Laurent Blanc jelenlegi szövetségi kapitány nagyon jó munkát végez.