Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Kiemelkedő nézettséget hozott a magyar-finn meccs

2011.10.12. 14:23

Ismét kiemelkedő nézettséget hozott az m1 csatorna futballközvetítése a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerdai tájékoztatása szerint. Az MTI-hez eljuttatott közlemény kitér rá, hogy több mint kétmillióan kapcsoltak a közszolgálati csatornára kedden este a Magyarország-Finnország Európa-bajnoki selejtezőre.

„Az AGB Nielsen hivatalos mérése szerint a közvetítést 733 ezer néző követte végig figyelemmel, többen, mint a korábbi, ebben a sorozatban általunk közvetített Eb selejtezőket. A nézőszám a mérkőzés második félidejében volt magasabb, ekkor már minden ötödik néző az m1-et választotta. Az Eb-selejtezős mérkőzés legfontosabb perceit körülbelül 950 ezren nézték egyszerre” - olvasható az MTVA tájékoztatásában, amelyből kiderül, meccs átlagos közönségaránya a felnőttek körében 16,2 százalék volt, és a 18-49 éveseknél is kiemelkedő, 14,2 százalékos részesedést ért el.

Az MTVA leszögezte, készen áll arra, hogy a jövőben is közvetítse a futballválogatott mérkőzéseit. A válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén, kedden este a Puskás Ferenc Stadionban gól nélküli döntetlent játszott Finnországgal.