Géza
-12 °C
-4 °C

A Maracanában lesz a 2014-es futball-vb döntője

2011.10.20. 21:02

A korábbi bizonytalanságok ellenére, az eredeti terveknek megfelelően Rio de Janeiróban, a legendás Maracana Stadionban játsszák majd a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság fináléját.

A szervezők a nemzetközi szövetség (FIFA) képviselőivel közösen jelentették be csütörtökön a vb programját. Elmondták, hogy a nyitómérkőzésnek Sao Paulo ad majd otthont 2014. június 12-én.
Noha már a vb-pályázat elnyerésekor a Maracana volt megjelölve a 2014. július 13-i finálé helyszínéül, az utóbbi hónapokban komoly veszélybe került ez az elképzelés, mivel a stadion munkálatai nagyon lassan haladnak, hosszú időn keresztül sztrájk miatt állt az építkezés, a szervezők is többször elmondták, hogy az emblematikus aréna felújításával el vannak maradva.
A programismertetésen elhangzott, hogy a vb mind a 12 stadionjában lesz minimum négy meccs, a csapatok mindig máshol játszanak majd.
A csoportmeccseken a találkozók minden nap három óránként kezdődnek - helyi idő szerint - 13 és 22 óra között, míg a kieséses szakaszban egyetlen meccs sem kezdődik 17 óra, azaz közép-európai idő szerint 22 óra után.