Benedek
-4 °C
5 °C

Külföldi Eb-önkénteseket is keresnek Lengyelországban

2011.10.20. 14:51

Négy lengyel város, Varsó, Gdansk, Wroclaw és Poznan megkezdte önkéntesek toborzását az ukránokkal közös 2012-es labdarúgó Eb lengyelországi rendezvényeinek lebonyolításában való közreműködéshez.

A legtöbb, összesen ezer önkéntesre Varsónak lesz szüksége, Poznan és Gdansk 600, Wroclaw 650 önkéntest keres. Segítségükre a rendezők szerint feltétlenül szükség lesz, mert az Európa-bajnokságra akár egymillió szurkoló és turista is érkezhet Lengyelországba.

A követelmények mindenütt ugyanazok: nagykorúság és angolnyelvtudás. Az űrlapok a www.wolontariatmiejski2012.pl honlapról tölthetők le. Ki kell tölteni egy kérdőívet és egy angol nyelvi tesztet, a határidő 2012. január. Később a kiválasztott jelöltekkel elbeszélgetnek. 2012 május-júniusának fordulóján kerül sor az önkéntesek kiképzésére.

Mind fiatalokat, mind idősebbeket várnak, fogyatékosok is jelentkezhetnek. Lengyelek és külföldiek ugyanúgy pályázhatnak. Az érdeklődés máris nagy, Kanadából és a Fülöp-szigetekről is akadt érdeklődő. Az UEFA szintén keresett önkénteseket a lengyel-ukrán rendezésű Eb-re. Itt az 5500 önkéntes toborzása már befejeződött.