A brit futballválogatott 52 év után tér vissza

2011.10.26. 13:35 Módosítva: 2011.10.26. 13:40

A brit futballválogatott olimpiára való visszatérését barátságos női és férfi válogatott mérkőzésekkel kívánja megünnepelni az angol sportági szövetség (FA). A szerdai bejelentés szerint valamikor 2012 júliusában, valószínűleg a birminghami Villa Parkban, ugyanazon a napon lépne pályára mindkét együttes egyelőre még ismeretlen ellenfelekkel szemben.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vonatkozó szabályzata alapján a jövő évi játékoknak otthont adó Londonon kívül lehet csak lebonyolítani ilyen jellegű felkészülési mérkőzéseket, illetve nem lehet számításba venni a további helyszíneket, a manchesteri Old Traffordot, a glasgow-i Hampden Parkot és a cardiffi Millennium Stadiont sem.

Brit férfiválogatott - amatőrcsapatként - negyven éve szerepelt olimpiai selejtezőben, de nem jutott ki a müncheni tornára. Az egyesített válogatott 52 év elteltével lehet ott a játékokon. Női csapat először indul. A férfi válogatottat Stuart Pierce, a nőit Hope Powell irányítja majd. A Brit Olimpiai Bizottság júniusban jelentette be a közös futballcsapat indítását, a hírt az önállóságát féltő skót, walesi és északír szövetség nem fogadta kitörő lelkesedéssel.

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM