Vilhelmina
10 °C
21 °C

Szentmisén emlékeztek Puskásra

2011.11.17. 21:26

Csütörtök este a budapesti Szent István Bazilikában szentmisét tartottak Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás labdarúgója halálának ötödik évfordulója alkalmából.

Az est díszvendégei Puskás Ferenc özvegye, Erzsébet és a legendás rádióriporter, Szepesi György voltak. Ott volt Czene Attila sportért felelős államtitkár és megjelentek a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, valamint a Magyar Futball Akadémia növendékei. A szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrálta.

A hagyományokhoz híven idén is felhangzott Szöllősi Zoltán költő Puskás Ferenc ravatalánál című verse, melyet Nemcsák Károly színművész, a József Attila színház igazgatója előadásában hallgathattak meg a vendégek.

Ezután jótékonysági koncertet rendeztek a Bazilikában, itt az Alzheimer-kór - melyben a Száguldó Őrnagy is szenvedett - magyar áldozataira emlékeztek.

Az esten többek között fellépet Kováts Kolos Kossuth-díjas operaénekes, Molnár András Kossuth-díjas operaénekes és Berkes Gabriella musical színművész. A hangverseny dirigense Virágh András Liszt-díjas orgonaművész-karnagy volt. A koncerten Mozart Requiemje hangzott el.