Lehel
17 °C
27 °C

Verón mégsem vonul vissza

2011.12.10. 09:35

Juan Sebastian Verón, korábbi argentin válogatott labdarúgó hat hónappal elhalasztotta év végére tervezett visszavonulását. "Legalább fél évig folytatom" - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján az Estudiantes 36 éves középpályása, aki csapattársai kérésére folytatja.

Verón októberben közölte, az év végén visszavonul, de szerdán a csapat képviseletében három játékos felkereste, hogy meggyőzzék a folytatásról, és Enrique Lombardi klubelnök is nélkülözhetetlennek nevezte.

"Nem kompromisszumot akartunk kötni vele, hanem azt kértük, hogy gondolja át még egyszer a döntését, mert fontos lenne a klubnak és a csapattársaknak is, ha további hat hónapig folytatná" - mondta a játékosok nevében Leandro Desábato.

Verón az Estudiantesben kezdte, majd 1996-ban a Boca Juniorsból került Európába, ahol megfordult a Sampdoria, a Parma, a Lazio, a Manchester United, a Chelsea és az Internazionale együtteseiben, mielőtt 2006-ban visszatért volna az Estudianteshez. Hosszú karrierje alatt kétszer nyert olasz, egyszer angol bajnokságot, négyszer győzött az Olasz Kupában, a Parmával elhódította az UEFA-kupát is, míg 2009-ben az Estudiantesszel a Libertadores Kupát. A válogatottban 73-szor lépett pályára és kilenc gólt szerzett.