Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Tarolt a Barcelona a World Soccer-szavazáson

2011.12.15. 19:05

A spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona több díjat is begyűjtött a World Soccer magazin év végi választásán: 2011-ben a legjobb labdarúgó Lionel Messi, a legjobb edző pedig Josep Guardiola lett, és a csapatok között is a katalánok végeztek az élen.

A brit magazin nemzetközi olvasói szavazásán a 24 éves argentin játékos a voksok több mint 60 százalékát begyűjtve nyert, így 2009 után másodszor zárt elsőként. A második helyen a Real Madrid portugál futballistája, Cristiano Ronaldo végzett 9,3 százalékkal, míg a harmadik Messi klubtársa, a tavaly győztes Xavi lett 7,6 százalékkal.

Guardiola a Copa America-győztes uruguayi válogatott szövetségi kapitányát, Oscar Tabarezt és Sir Alex Fergusont, az angol bajnok és BL-döntős Manchester United mesterét utasította maga mögé.

A csapatok között fölényes győzelmet aratott az FC Barcelona, amely mögött az uruguayi válogatott és az Európa Liga-győztes FC Porto zárt.

A legjobb fiatal labdarúgónak Neymart, a Libertadores Kupa-győztes Santos brazil játékosát választották a World Soccer olvasói.