Eto’o nem fellebbez az eltiltása miatt

2011.12.19. 17:34

Nem fellebbez Samuel Eto’o, aki Dzsudzsák Balázs csapattársa Anzsi Mahacskalánál. A kameruni futballista szombaton tizenöt meccses eltiltást kapott hazájában. A válogatott csapatkapitányát azért büntették meg, mert november 15-én nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére az Algéria elleni, elmaradt barátságos mérkőzésen.

„Súlyos igazságtalanság történt, ezért nem lehet ilyen módon felelősségre vonni őt, szóvivő volt - mondta Gabriel Parfait Kaldjob, a játékos ügyvédje. Úgy tűnik, azt szeretnék elérni, hogy Samuel Eto,o befejezze a nemzetközi karrierjét”. A sportminiszter, vagy az államfő eltörölheti Eto’o büntetését, aki hangoztatta, hogy nem csak az elmaradt prémium miatt sztrájkoltak.

A kameruniak előbb belső adminisztrációs problémára hivatkozva mondták le az algíri találkozót, később viszont kiderült, hogy a játékosok sztrájkja miatt nem tudott elutazni a küldöttség. A futballisták állítólag azért tagadták meg a fellépést, mert a Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna. A szövetség viszont azt közölte, hogy a játékosok hozzájutottak a bérükhöz, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

Mohamed Yia kameruni szövetségi elnök levélben kért elnézést az okozott kellemetlenségért, de az algériaiak ennyivel nem érték be, 770 ezer eurót követelnek a Szelídíthetetlen oroszlánoktól.  Vahid Halilhodzic, algériai szövetségi kapitány "elégedetten" nyilatkozott az eltiltás nyomán: „Igazi skandalum volt, ami történt” - mondta.  Az Internazionaléban házi gólkirály Eto’o augusztusban szerződött Milánóból az orosz Anzsi Mahacskalához, 27 millió euróért.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás