Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Az MLSZ fenntartotta Aczél felfüggesztését

2011.12.20. 19:06

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi tanácsa fenntartotta Retteghy Istvánnak, az MLSZ fegyelmi bizottsága elnökének döntését, amellyel egy hete felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól Aczél Zoltánt, a Haladás bundabotrányba keveredett korábbi vezetőedzőjét.

Retteghy arról számolt be az MTI-nek, hogy múlt kedden ő egymaga, tárgyalás nélkül döntött az ügyben, amit megtehetett az fb elnökeként, most pedig a háromtagú fegyelmi tanács tárgyalás megtartása után helybenhagyta az ítéletet, mivel nem merült fel olyan körülmény, amely miatt meg kellett volna változtatni a döntést.

Aczél Zoltán a tárgyaláson nem vett részt, ügyvédje, Czeglédy Csaba képviselte, aki a mostani elsőfokú döntés után bejelentette, hogy mindenképpen fellebbeznek. Retteghy szerint a fellebbviteli bizottság vélhetően már csak jövőre foglalkozik az üggyel.

"Részletesen bemutattuk az álláspontunkat a fegyelmi tanácsnak" - mondta Czeglédy. "Komoly érveket mondtunk és okiratokat adtunk át az ügy kapcsán. Aczél Zoltán személyes jelenléte nem volt szükséges az eljáráshoz. Ő most a családjával van, ez a legfontosabb számára. Ezt a bizottságnak előre jeleztük, nincs belőle probléma. Aczél két mondatát szó szerint idéztem a meghallgatáson. Ennek a lényege, hogy sem a gyanúsított mérkőzéseket, sem más mérkőzéseket nem befolyásolt, olyan tényről tudomása nem volt, amit munkáltatójának, vagy a hatóságnak jelentenie kellett volna. Ő csak erről tudott volna nyilatkozni".

A november 30-án őrizetbe vett, majd december 9-én szabadlábra helyezett szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy - még a Siófok trénereként - 2009-ben elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a Honvéd-Siófok Magyar Kupa- és a Zalaegerszeg-Siófok bajnoki mérkőzést. Előbbi esetben az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor, míg utóbbi esetben - a gyanú szerint - a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor és Sütő László mellett még négy labdarúgót, Andruskó Attilát, H. Gyulát, T. Richárdot és K. Norbertet,  továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

Aczél vezetőedző szerződését az MLSZ egy nappal korábbi eltiltó határozata alapján egyhangúlag bontotta fel múlt szerdán a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlése.