Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
Percről Percre

Bianchi: Messi jobb, mint Maradona vagy Pelé

2011.12.20. 16:21

Carlos Bianchi, az egyik legismertebb és legeredményesebb argentin edző szerint honfitársa, Lionel Messi jobb játékos, mint annak idején Maradona, vagy Pelé volt.

„A Barcelona a klubvilágbajnokságon is bebizonyította számomra, hogy minden idők legjobb labdarúgócsapata és Messi a legkiválóbb játékos” - mondta Bianchi, aki a Velez Sarsfielddel és a Boca Junorsszal is kimagasló sikereket ért el. Bajnoki címek, illetve Libertadores és Interkontinentális Kupa-sikerek jelzik közreműködésének hatékonyságát. „A közelmúltban egy konferencián megkérdezték tőlem, kit tartok a futballtörténelem legkiemelkedőbb labdarúgójának, Maradonát, vagy Pelét. Én erre azt válaszoltam, hogy mindketten rászolgáltak erre a címre, de jelenleg Messi még őket is lepipálja. Szerintem banális az a megfogalmazás, miszerint egy futballista csak akkor lehet a csúcsok csúcsán, ha világbajnokságot is nyert.”

Az FC Barcelona nyerte - 2009 után másodszor - a labdarúgó klubvilágbajnokságot, miután a vasárnapi, jokohamai döntőben 4-0-ra verte a Santost. Messi két pazar góllal járult hozzá a diadalhoz.