Emőke
-4 °C
9 °C

Életrajzi DVD-t jelentetett meg Király Gábor

2011.12.22. 13:22

Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szakmai-életrajzi DVD-t jelentetett meg eddigi pályafutásáról, mellyel legfőbb célja, hogy a fiataloknak mutasson példát. Az 1860 München jelenlegi, a Haladás, a német Hertha BSC és az angol Crystal Palace egykori hálóőre a DVD-t bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 63 perces videóanyaggal a jövő kapusainak kíván üzenni.

„Az utánpótlásnak, a fiataloknak szeretném azt megmutatni, hogy honnan hová lehet eljutni, ha valaki kiskorától fogva tudatosan tervezi az életét” – fogalmazott Király, aki konkrét tanácsként az javasolja a mai fiatal kapusoknak, hogy csak azután igazoljanak külföldre, ha már pár évet védtek az NB I-ben.

A DVD négy részből áll, három helyszínen – Szombathelyen, Berlinben és Londonban – játszódik, s gyerekkorától kíséri végig a 36 esztendős kapus pályafutását. Tulajdonképpen egy kerettörténet, hiszen a 85-szörös válogatott labdarúgó nem titkolja, hogy pályafutását ott szeretné befejezni, ahol egykor elkezdte: Szombathelyen. A vasi városban 2003-tól már egy 4,5 hektáros sportlétesítményt is működtet, amelyet a semmiből épített fel, s ami futballkarrierje után az első számú elfoglaltságot jelenti majd a számára.

Andrusch József, a magyar válogatott kapusedzője a DVD értékeként azt emelte ki, hogy Király három kapusiskolát – a magyart, a németet és az angolt – is bemutat benne.

„Nem kimondottan szakmai és nem is kizárólag életrajzi anyagról van szó, ez a film együtt szakmai és életrajzi. Kedvet csinál ahhoz, hogy a fiatalok sportoljanak, illetve kapusok legyenek. Nekem nagyon tetszett” – mondta Andrusch.

Király Gábor: A kapus címet viselő DVD-je egyelőre Magyarországon kapható, de később Angliában és Németországban is szeretné megjelentetni, valamint azt is tervezi, hogy pár év múlva kapusoknak szóló szakmai videoanyagokat is összeállít majd.