Emőke
-4 °C
9 °C

Kirúgták a Villarreal edzőjét

2011.12.22. 09:52

Juan Carlos Garridót, a Villarreal vezetőedzőjét menesztették posztjáról, miután szerda este csapata kikapott harmadosztályú riválisától, s ezzel már a legjobb 32 között kiesett a spanyol labdarúgó Király Kupából, csakúgy, mint több más első osztályú együttes. A Bajnokok Ligájából pont nélkül kihullott Villarreal szerdán hazai pályán vívta a CD Mirandes elleni visszavágóját, s szenvedett kínos, 2-0-s vereséget, aminek következtében 1-3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

Garrido saját bevallása szerint számított arra, hogy elköszönnek tőle: „A mérkőzés után jött oda hozzám a klub elnöke, s közölte döntését. Én kezet nyújtottam neki, s csak annyit mondtam, hogy megértem.”

A Villarreal a mostani szezonban rég nem látott mélységekbe zuhant, a kupabúcsú, illetve a BL csoportkörében elszenvedett hat vereség mellett a bajnokságban is szenved a csapat, s csupán a 17. a tabellán.

Gregorio Manzano, az Atlético Madrid trénere vélhetően Garridóéhoz hasonló érzésekkel állt fel a kispadról a szintén harmadik vonalbeli Albacete elleni, szerdai meccs után, melyet 1-0-ra bukott el csapatával, amely így 1-3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól. A hírek szerint ugyanis már csak néhány óráig érezheti magát a fővárosi együttes edzőjének.

A két nagynevű gárdához hasonlóan járt szerdán az ugyancsak a Primera Divisónban érdekelt Real Betis és Pintér Ádám csapata, a Real Zaragoza is, annyi különbséggel, hogy nem harmad-, hanem "csupán" másodosztályú riválissal szemben estek ki a nyolcaddöntőért rendezett fordulóban.