Lehel
17 °C
27 °C

Michael Skibbe lesz a Hertha edzője

2011.12.22. 09:24

Michael Skibbe veszi át a német labdarúgó-bajnokságban jelenleg 11. helyezett Hertha BSC csapatának irányítását. Elődjét, Markus Babbelt vasárnap mentették fel azonnali hatállyal a további munkavégzés alól. A 39 éves trénernek azért kellett távoznia a klubtól, mert a szombati, Hoffenheim elleni bajnoki mérkőzést követően nyilvánosságra hozta, hogy nem hosszabbítja meg szerződését, és a szezon végén elhagyja a csapatot. Hozzátette még, hogy erről már november elején tájékoztatta a klubvezetőket, Michael Preetz menedzser és Werner Gegenbauer elnök ugyanakkor cáfolta ezt, és azt mondta: Babbel hazudott.

„Reményeink szerint csütörtökön haza tud repülni Isztambulból és bele tud kezdeni a munkába” - utalt utóbb, szerdán az új edző szerepvállalására Michael Preetz.

A 46 éves Skibbe mostanáig a török Eskisehirspor csapatának az edzője volt azután, hogy márciusban felállították Eintracht Frankfurt kispadjáról.

„Szerződésem van január elsejétől 2014-ig a Bundesligába” - nyilatkozott a tréner a berlini klub bejelentését megelőzően a Bild című lapnak, arra reagálva, hogy a török sajtóban elterjedt a hír: hazatér.