Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Ötszázezer dollárt fizet Kamerun az elmaradt meccsért

2011.12.23. 17:40

Ötszázezer dollár kártérítést fizet Kamerun labdarúgó-szövetsége algériai társszervezetének azért, mert a kameruniak visszalépése miatt elmaradt a két ország válogatottjának barátságos mérkőzése november 15-én.

Mohamed Yia kameruni szövetségi elnök arról tájékoztatta nem sokkal a tervezett meccs előtt Algéríát, hogy "belső adminisztrációs probléma" miatt nem tudnak elutazni Algírba. Később kiderült, a játékosok sztrájkja miatt történt mindez.

A futballisták a saját verziójuk szerint azért választották a tiltakozásnak ezt a módját, mert az előző hétvégén, Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a prémiumukat, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna. A szövetség szóvivője ugyanakkor azt közölte, hogy a játékosok hozzájutottak a bérükhöz, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

A visszalépést elfogadhatatlannak és sportszerűtlennek nevezték az algériaiak, akik nem érték be Mohamed Yia levelével, melyben elnézést kért az okozott kellemetlenségért.

"Az Algériai Labdarúgó Szövetség elfogadta az 500 ezer dolláros ajánlatunkat, azzal együtt, hogy megítélése szerint az erkölcsi és szakmai kár így is jelentős" - közölte pénteken a kameruni szövetség a honlapján.

Az ügyben játszott szerepéért időközben tizenöt meccses eltiltást kapott hazájában Samuel Eto'o, a válogatott csapatkapitánya, aki nem fellebbez az ítélet ellen.