Vilma
-4 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng

Rivaldo Angolában folytatja

2012.01.15. 09:19

A brazilok aranylabdása 39 évesen sem hagy még fel a labdarúgással: a brazilok nagy örege Angolában, a Kabuscorp együttesénél folytatja pályafutását.

Az egykori sokszoros válogatott csatár ezzel sajátos egyéni rekordot állított fel: a spanyol hírügynökség kimutatása szerint ugyanis eddig négy kontinens hat országában fordult meg, és tizenhárom csapatban játszott. Korábbi legnevesebb együttesei közé tartozott Spanyolországban a Deportivo la Coruna és az FC Barcelona, Olaszországban az AC Milan, Görögországban az Olympiakosz és az AEK Athén, de megfordult az üzbég Bunyodkorban is.

Hazatérése után 2011-ben Rivaldo 30 meccset játszott a Sao Paulo színeiben, néhány napja pedig a Köteles Lászlót és Tőzsér Dánielt foglalkoztató belga Genkkel hozták kapcsolatba a nevét, de ebből a szerződésből semmi sem lett, mivel ő maga tudatta a hét végén, hogy Afrikában folytatja.

A csatár - teljes nevén Rivaldo Vítor Borba Ferreira - egyik sztárja volt a 2002-ben vb-aranyérmes brazil válogatottnak, klubcsapatai közül pedig leginkább a Barcelonában nyújtott maradandót.