Zsolt
2 °C
18 °C

Vb-bronzérmest igazolt a Győri ETO

2012.01.19. 18:33

Varga Rolanddal három és fél éves szerződést kötött a Győri ETO FC labdarúgócsapata, amely összesen két-három játékos megszerzését tervezi a téli átigazolási időszakban.

Klement Tibor, a győriek ügyvezetője a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, az őszi idény befejezése után az volt a cél, hogy az együttes értékeit megtartsák, illetve két-három minőségi labdarúgóval megerősítsék a keretet, közülük egyet már leigazoltak.
"Az eltelt időszakban a komplett védelemmel hosszabbítottunk, és előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a csapat litván válogatott középpályásával, Linas Pilibaitisszal is, vele valószínűleg pénteken írjuk alá a 2014-ig szóló új szerződést" – fogalmazott Klement. "Varga Rolandot megvásároltuk a Bresciától, de az olasz klubnak az idén, illetve a jövő nyáron opciós joga van a támadó visszavásárlására. Nagyon tehetséges játékosnak tartjuk, és reméljük, hogy olyan teljesítményt nyújt nálunk, amely után a Brescia élni kíván az opciójával."
Varga Roland 2009-ben tagja volt a világbajnoki bronzérmes magyar U20-as válogatottnak.
Klement arról is beszámolt, hogy letettek Guzmics Richárd megszerzéséről, miután a Haladás védője hosszabbított klubjával, illetve a paksi Böde Dániel sem igazol Győrbe, - ahogy Klement fogalmazott - legalábbis most télen nem. Pátkai Máté, az MTK játékosa is a kiszemeltek között van.
Győrben a héten tesztelik Olegs Laizans lett válogatott középpályást, aki tavaly a hazájában az év játékosa volt. Elhangzott az is, hogy az ETO-ból a brazil Nicolas Ceolin valószínűleg fél évre kölcsönbe a Budapest Honvédhoz kerül.