Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Capellónak nem tetszik Terry leváltása

2012.02.06. 10:59

Éles kritikát fogalmazott meg az Angol Labdarúgó Szövetséggel (FA) szemben Fabio Capello, a válogatott olasz szövetségi kapitánya, akinek nem tetszik, hogy a szervezet pénteken megfosztotta John Terryt a csapatkapitányi karszalagtól. "Egyáltalán nem értek egyet az FA döntésével. Ezt közöltem is az elnökkel".

A Chelsea védőjének azért kell lemondania a válogatott vezetéséről, mert állítólag rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére a két csapat október 23-i mérkőzésén. A meccs után az egyik néző tett bejelentést a hatóságnak, amely a videofelvételek alapján nyomozott. Terry múlt szerdán a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát. A per júliusban, az Európa-bajnokság után folytatódik. Ha a futballistát bűnösnek találják, várhatóan pénzbírságot kap.

"Számomra még mindig Terry az angol csapat kapitánya. Szerintem helyesebb lenne, ha megtarthatná a karszalagot" - jelentette ki a szövetségi kapitány, aki elmondta David Bernsteinnek, az FA vezetőjének, hogy szerinte a bírósági ítéletig nem szabadna a játékost bűnösnek tekinteni.

Egyszer már Capello is leváltotta Terryt mint csapatkapitányt, miután kiderült, hogy a futballista egy volt csapattársa, Wayne Bridge korábbi élettársával csalta meg a feleségét. Terry tavaly márciusban újra csapatkapitány lett.   • Bérelnék
  • Hírek