Hedvig
6 °C
15 °C

Ügyvédje szerint Aczélt tisztázták

2012.02.10. 14:02

Ügyvédje szerint korábbi játékosa, Horváth Gábor tisztázta Aczél Zoltánt, a Siófok és a Haladás Sopron Bank korábbi vezetőedzőjét, akivel szemben kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel. 

"Nagy nap a mai, ügyfelem neve ma nagyrészt tisztázódott, mivel Horváth Gábor elmondta, hogy Aczél Zoltán nem manipulálta az összeállítást" – nyilatkozta a Központi Nyomozó Főügyészségen tartott pénteki szembesítés után Czeglédy Csaba, Aczél jogi képviselője.

Ezzel szemben Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a szembesítés megtörtént, eredményre nem vezetett, a felek ugyanis fenntartották korábban tett vallomásukat. A gyanúsítás mindkét féllel továbbra is fennáll.

A gyanú szerint Aczél a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd-Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő előtt elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. A tréner ekkor azt ígérte, hogy a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően fogja összeállítani. Az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor. A 2009. május 23-i ZTE-Siófok bajnoki előtt Aczél - a gyanú szerint - szintén elfogadta két játékosa ajánlatát, melynek értelmében 4000 euró ellenében ő is részt vesz a mérkőzés eredményének befolyásolásában. Aczél - a gyanú szerint - tudva arról, hogy a manipulációban játékosként pontosan kik vesznek részt, a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze és a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor és Sütő László mellett még egy labdarúgót, Andruskó Attilát, továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága decemberben felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól Aczél Zoltánt, aki fellebbezett ellen. Január 19-én a fellebbviteli bizottság döntött úgy, hogy Aczél Zoltán ellen fegyelmi eljárást is indít.