Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Wenger nem akar szövetségi kapitány lenni

2012.02.11. 08:55

Egyelőre nem szeretne egyik válogatott szövetségi kapitánya sem lenni Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője. "Soha nem érdekelt igazán ez a poszt, szövetségi kapitányként teljesen más jellegű munkát kellene végeznem, mint egy klubnál. Inkább vagyok maratonista, mint sprinter".

"Szövetségi kapitányként több a pr- és a kommunikációs tevékenység, kevesebb maga a futballszakma, a csapatépítés. Ha éppen egy jó generációval dolgozol, sikeres lehetsz, ha nem, akkor nem tehetsz semmit. Egy klubban mindig van lehetőség az építkezésre" - tette hozzá.

Az olasz Fabio Capello távozásával megüresedett az angol válogatott szövetségi kapitányi posztja. A szigetországban hazai edzőben gondolkodnak, de a megbecsült, 62 éves Wenger véleménye azért így is érdekes. "Anglia nagy futballnemzet, az emberek kötődnek a labdarúgáshoz. Én szeretem Angliát, azt kívánom, hogy sikeres legyen, de a szövetségre bízom, hogy megoldja a jelenlegi helyzetet" - jelentette ki, hozzáfűzve még: nem zárkózik el kategorikusan attól, hogy egyszer egy válogatottat irányítson.  • Bérelnék
  • Hírek