Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Stuart Pearce az Eb-n is angol futballkapitány lenne

2012.02.23. 15:26A júniusi Európa-bajnokság alatt is irányítaná az angol labdarúgó-válogatottat Stuart Pearce, a nemzeti együttes megbízott szövetségi kapitánya.

„Kész vagyok a csapatot az Eb-n is vezetni, van Eb-tapasztalatom arra az esetre, ha a szövetség engem akar. Nagy örömmel vállalnám a feladatot” - mondta az ideiglenes szakvezető, aki csütörtökön hirdette ki keretét a hollandok elleni, jövő szerdai barátságos mérkőzésre.
Pearce a hónap elején, Fabio Capello váratlan távozása után vette át a válogatottat, megbízott minőségben. A végleges kapitányi posztra Harry Redknappet tartják a legesélyesebbnek, akit jelenleg a Tottenham Hotspurhöz köti a szerződése, és aki már felajánlotta, hogy az Eb idejére elvállalja a nemzeti együttes irányítását.

Az olasz Capello, aki 2008 óta irányította az angol válogatottat, azután jelentette be lemondását, hogy éles és nyilvános bírálattal illette azt a döntést, amellyel a szövetség megfosztotta John Terryt a válogatott csapatkapitányi tisztségétől. A Chelsea védőjét azért büntették meg, mert állítólag még tavaly októberben rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére a két együttes mérkőzésén.