Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Magyar-bolgár: totális futball lesz

2012.02.24. 17:40

Totális futballt ígér a magyarok elleni, jövő szerdai barátságos mérkőzésre Luboslav Penev, a bolgár válogatott új szövetségi kapitánya. A 45 éves szakember, aki a német Lothar Matthäust váltotta a kispadon a rosszul sikerült Eb-selejtezősorozat után, sokkal több mozgást és agresszívebb játékot szeretne csapatától, mint korábban.

"Azt várom a játékosoktól, hogy többet fussanak, hogy minden labdáért megküzdjenek és nyomást gyakoroljanak az ellenfélre" - mondta Penev, aki sajtótájékoztatóján azt is kifejtette, hogy csapatában mindenkinek kell támadnia és védekeznie is, mert ő a totális futballban hisz.

Penev, aki az előző szezonban bajnoki címre vezette a Liteksz Lovecset, kijelentette, senki ne várjon azonnali eredményeket, de ő biztos a hosszú távú sikerben. "Természetesen idő kell, hogy a csapatot meggyőzzem arról, hogy az általam vallott futballfilozófia a helyes út a válogatott számára. A magyarországi meccsen pozitív eredmény szeretnénk elérni, ez pedig nem jelenthet mást, mint győzelmet" - mondta Penev.

A szakvezető játékosként 62-szeres válogatott, olyan spanyol klubokban játszott, mint a Valencia, a Compostela, a Celta Vigo, az Atlético Madrid, utóbbit 44 meccsen szerzett 32 góljával bajnoki címre és kupagyőzelemre vezette 1996-ban. A Primera Divisiónban több mint 140-szer volt eredményes.

Bulgária az ősszel rajtoló világbajnoki selejtezősorozatban Olaszországgal, Dániával, Csehországgal, Örményországgal és Máltával került egy csoportba.

A Magyarország-Bulgária találkozó jövő szerdán 18 órától Győrben lesz.