Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Nyárig mégsem adják el a Vasast

2012.03.27. 15:12

Annak ellenére, hogy március 15-én közleményben tudatta a labdarúgóklub, hogy a Vasas futballcsapatát működtető gazdasági társaságot eladja, erre nyárig mégsem kerül sor.

Gelei József sajtófőnök az MTI érdeklődésére megerősítette, az idény végéig biztosan nem lesz tulajdonosváltás, de további részleteket nem közölt.

Egy hónapja egy német tulajdonosjelölt, Alfredo Demiani sajtótájékoztatón közölte, hogy évi kétmillió eurót áldozna az együttesre. Két hete az anyaegyesület lemondott elővásárlási jogáról a Vasas Futball Kft-ben, melyben egyszázalékos kisebbségi tulajdonos. Markovits László klubelnök ezt azzal indokolta, hogy a lépés elősegíti a 99 százalékos többségi tulajdonos Híd Zrt. és Alfredo Demiani közötti adás-vételi szerződés mielőbbi megkötését.

Két nappal később, március 15-én fordulatot vett az ügy, Faragó Attila, a Híd Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy döntött, a Vasas Akadémia tulajdonosi körének, amelynek élén a HunGast cégcsoport áll, adja át a Vasas Futball Kft.-ben lévő üzletrészét.

A Vasas 21 forduló után 20 ponttal a 13. az OTP Bank Ligában, egy ponttal előzi meg a jelenleg kieső, 15. Pápát.   • Vennék
  • Bankszámla