Valér
-1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Visszavásárolta a Vasas a futballcsapatot

2012.04.05. 21:53

Ismét a Vasas SC lett a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasast működtető gazdasági társaság százszázalékos tulajdonosa, miután csütörtökön megegyezett az eddigi többségi tulajdonos Híd Zrt-vel.

A megállapodást Markovits László, a Vasas SC elnöke, Faragó Attila, a Híd Zrt. elnök-vezérigazgatója és Kovács Ágnes, a Vasas Futball Kft. ügyvezetője kötötte meg.

"A Vasas SC ügyvezetése az elmúlt hónapokban háromszor is kísérletet tett arra, hogy jóhiszemű partnerként, valamennyi fél megelégedésére rendezze a labdarúgó kft. helyzetét" - nyilatkozta Markovits az angyalföldi egyesület hivatalos honlapján. "Előbb maga tett ajánlatot a többségi tulajdonos részének kivásárlására, majd ezután próbált élni vételi jogával. A cégbírósági döntés után a helyzet minél előbbi rendezése érdekében lemondott elővásárlási jogáról a jelentkező német befektető javára, illetve elfogadta a HunGast lehetséges tulajdonszerzését a szükséges garanciák mellett. A fent említett időszak rengeteg fordulatot, ellentmondásos híreket hozott. Sokáig lehetne elemezni a helyzetet, rengeteg közlemény, interjú látott napvilágot. A Vasas elnöksége és ügyvezetése innentől kezdve kizárólag a jelenre és a jövőre kíván koncentrálni."
Markovits hozzátette: az egyesület azonnal hozzálát a kialakult helyzet feltárásához, a nyitott kérdések rendezéséhez és a napi működés menedzseléséhez.
Faragó a megállapodás után azt mondta, örül, hogy sikerült megegyezniük és sok sikert kíván a Vasasnak. A Híd Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: szeretne a magyar labdarúgásban további szerepet vállalni, de az angyalföldi klub "mindig közel fog állni" a szívéhez.