Michel Platini az ukrán szállodákat bírálta

2012.04.12. 18:49

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke csütörtökön elítélte az ukrajnai szállodai árakat, és figyelmeztetett, hogy a 2012-es Európa-bajnokságra nem jönnek a szurkolók a volt szovjet köztársaságba, ha a hatóságok nem oldják meg ezt a problémát.

"Ostobaság ennyit invesztálni, és utána azt mondani az embereknek, hogy nem jöhetnek, mert itt rablók és csalók vannak, akik sok pénzt akarnak keresni ezen az Eb-n" – jelentette ki újságírók előtt az UEFA-elnök a nyugat-ukrajnai Lembergben.
"Számos szállodával kötöttünk szerződést, de nem akarják betartani. Remélem, hogy az ukrán igazságszolgáltatás vagy a rendőrség betartatja ezeket a szerződéseket" – tette hozzá. "Ez nem az UEFA dolga, nem is tudja megtenni".
Borisz Kolesznyikov, a június 8-tól július 1-ig tartó, Ukrajna és Lengyelország által közösen szervezett Euro-2012 megszervezésért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes a lembergi stadionban tartott közös sajtótájékoztatón megígérte, hogy a kormány "harminc napon belül minden szükséges intézkedést megtesz".
Viktor Janukovics államfő áprilisban vizsgálatot rendelt el a szállodaárak ügyében.
Platini hozzátette: "Egyik napról a másikra nem emelkedhet az ár 40-ről 100, 500 euróra. Ez kizárt. Remélem, hogy valamennyi szállodással kötött szerződést betartanak, ellenkező esetben nem jönnek az emberek".
"A külföldi újságírók arra kérnek bennünket, találjunk nekik szobát elfogadható áron. Népszerűsítjük Ukrajnát, azt mondjuk, hogy remek lesz, hogy önök kedves, figyelemreméltó és szimpatikus emberek, hogy jó lesz a légkör. De nem tudnak jönni, mert túl sokba kerül" – tette hozzá.
Ukrajnában – Európa egyik legszegényebb országában – a szobaárak az egekbe szöktek, a szállodák a világ legdrágább hoteljei lesznek az EB alatt. A kijevi, donyecki, harkivi és lembergi szállodákban akár tízszeresénél is magasabbra nőttek a tarifák. Az UEFA szerint a két országba mintegy 1,4 millió nézőt várnak.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM