Előd
9 °C
17 °C

Balotellinek változnia kell, vagy kirúgják

2012.04.14. 09:13

Mario Balotellinek változtatnia kell viselkedésén Roberto Mancini vezetőedző szerint, ha a Manchester Citynél szeretne maradni.

Az olasz tréner azután mondta ezt honfitársáról, hogy az elnézést kért múlt hétvégén kapott piros lapjáért, amely már a harmadikja volt az idényben. Mancini az Arsenalnál 1-0-ra elveszített meccs után azt is kijelentette, akkor sem számít a csatárra az idény hátralévő részében, ha az letölti hárommeccses eltiltását.

Balotelli viselkedése a profi futballistákat képviselő szervezet, a FIFPro tisztségviselőit is felháborította, Theo van Seggelen főtitkár például egy közösségi oldalon azt írta a 21 éves játékosról, hogy "veszettül nagy szüksége van profi mentális segítségre".

Balotelli akár kilenc mérkőzésre szóló eltiltást is kaphatott volna, ám az angol szövetség nem büntette meg őt a videófelvételek alapján azért a belépőért, amelyet Alex Songgal szemben követett el a múlt vasárnapi meccs elején. Az indoklás szerint a durva szabálytalanság azért nem szankcionálható utólag, mert legalább egy hivatalos személy látta az esetet. Az olasz aztán a hajrában kapott piros lapot.