Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Új ügyvezető a Vasasnál

2012.04.26. 14:19

Hivatalosan május 2-án áll munkába, de csütörtökön délelőtt bemutatták a játékosoknak a Vasas labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság új ügyvezetőjét, Kovács Norbertet.

„Két hete lett ismét a Vasas SC a Futball kft. többségi tulajdonosa, ám úgy érzem, ezen rövid idő alatt is nagyot léptünk előre a válságmenedzselés terén, a nyugalom megteremtésében, kiemelten az MLSZ fegyelmi ügyek lezárásában és a jövő évi licenckérelem elkészítésében” - tájékoztatta az együttes játékosait Markovits László elnök, aki a klub MTI-hez eljuttatott közleménye szerint - ideiglenesen - az elmúlt napokban ügyvezetőként is tevékenykedett.

A klubvezető hangsúlyozta, a Vasas SC-nek nincsenek meg az anyagi lehetőségei egy profi futballcsapat finanszírozására, de mindenképpen véget kellett vetni az elmúlt hónapok áldatlan állapotának, ezért azt a nem könnyű feladatot vállalta, hogy megpróbálja morálisan és gazdaságilag is konszolidálni a kialakult helyzetet.

„Ehhez óriási anyagi segítséget kapunk György Tamástól, a Vasas Kubala Akadémia meghatározó tulajdonosától, aki már eddig is jelentős pénzösszeggel szállt be a tartozások rendezésébe és a napi működtetésbe. Amennyiben rendeződnek az FC dolgai, többségi tulajdonos lehet a következő szezontól Angyalföldön. Ehhez első lépésként a Vasas Futball Club Kft. folyamatban lévő átadás-átvételének további levezénylésére, és az operatív válságmenedzselésre az ő javaslatára neveztük ki ügyvezetőnek Kovács Norbertet” - mondta Markovits.

A 36 éves sportvezető részese volt a Bozsik-program megszervezésének, dolgozott a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség elnökségében, illetve a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány felügyelő bizottságának tagja. Az anyaegyesület április 5-én lett ismét százszázalékos tulajdonosa az OTP Bank Ligában utolsóelőtti, kieső helyen álló labdarúgócsapatnak, miután megállapodott az addigi többségi tulajdonos Híd Zrt-vel.  • Vennék
  • Hírek