Rudolf
1 °C
13 °C

Advocaat visszatér a PSV Eindhovenhez

2012.05.01. 11:21

Dick Advocaat, az orosz labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitánya a nyári Európa-bajnokság után odahaza és korábbi klubcsapatánál, a PSV Eindhovennél folytatja tréneri pályafutását.

A veterán szakember a Voetbal International nevű szaklapnak nyilatkozva azt mondta, hogy reményei szerint még ezen a héten aláírja egy évre szóló szerződését.

„Szóban már mindenben megállapodtunk” - idézte keddi számában a magazin Advocaat szavait, aki a kilencvenes években dolgozott az eindhovenieknél, később pedig több nemzeti válogatottat irányított, így a hollandokét és a dél-koreaiakét is. Az oroszokhoz 2010 áprilisában két plusz két évre írt alá, de hogy mért nem marad az Európa-bajnokság után is a szbornajánál, annak okairól nem beszélt. Mostanáig csapatával - amellyel kijutott az Eb-re - tíz győzelem és öt döntetlen mellett három vereséget számlál.

A korábbi bajnok - többek között a magyar válogatott Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató - PSV jelenleg a harmadik a holland bajnokságban az Ajax és a Feyenoord mögött, és már semmiképpen sem lehet első.