Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Hivatalosan is Roy Hodgson az angol futballkapitány

2012.05.01. 17:10

Hat héttel az Európa-bajnokság rajtja előtt Roy Hodgsont nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányi posztjára az Angol Labdarúgó Szövetség (FA). A keddi bejelentés szerint a szakember négy évre szóló szerződést kötött.

Hodgson a Gera Zoltánt és Fülöp Mártont is foglalkoztató West Bromwich Albion vezetőedzője, s a megállapodás szerint a szezon végéig marad klubjánál, majd május 13-án kezdi meg a munkát a nemzeti együttes élén.

Korábban a Tottenham Hotspurt irányító Harry Redknappet tartották a legesélyesebbnek az olasz Fabio Capello februári távozása után megüresedett posztra, az FA azonban végül mégis Hodgson mellett döntött, aki 36 éves edzői pályafutása alatt két országban, három csapattal összesen nyolc bajnoki címet szerzett, és korábban Svájc, Finnország, valamint az Egyesült Arab Emírségek szövetségi kapitánya is volt.

A 64 éves tréner klubszinten korábban Anglia mellett Svédországban, Dániában, Norvégiában, Svájcban és Olaszországban dolgozott, utóbbi országban kétszer az Internazionale kispadján is ült.

Az angol nemzeti együttes szövetségi kapitányi posztja azután üresedett meg, hogy Capello február 8-án lemondott, mivel vitába keveredett a szövetséggel azt követően, hogy az megfosztotta állítólagos rasszista kijelentései miatt John Terryt a válogatott csapatkapitányi tisztségétől.