Dárdai bízik a Hertha bennmaradásában

2012.05.09. 13:30Bízik a Hertha bennmaradásában Dárdai Pál, akinek a legmagasabb szintű edzői képesítést biztosító Pro-licenc megszerzése a célja. A magyar válogatott, illetve a Hertha BSV volt kiváló labdarúgója annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy korábbi csapata csütörtökön osztályozót játszik a Bundesliga másodosztályában harmadik Fortuna Düsseldorffal.

A 35 éves Dárdai - aki még ma is a berlini szurkolók egyik legnagyobb kedvence - az MTI-nek elmondta, hogy bizakodó a Hertha bennmaradását illetően. A híres Olimpiai Stadionban csütörtökön 75 ezren szurkolnak majd a kék-fehéreknek, akik a Pécsett született és a Hertha színeiben összesen mintegy 300 mérkőzést játszó sportember szerint jobbak ellenfelüknél. Dárdai szerint minden remény megvan arra, hogy volt csapata csütörtökön Berlinben, de a jövő keddi, düsseldorfi visszavágón is legyőzi ellenfelét, és ezáltal biztosítja bennmaradását a Bundesliga első osztályában. Mindebben jelentős szerepe van a 72 éves, korábban a görög válogatottal Európa-bajnok Otto Rehhagelnek, aki tavasszal rendkívül válságos helyzetben vette át a csapat irányítását. Ennek ellenére bizonyos, hogy Rehhagel az osztályozó remélt sikere ellenére sem marad a berlinieknél, akiknek irányítását minden valószínűség szerint a Hoffenheim, majd a Schalke korábbi edzője, Ralf Rangnick vagy pedig a több német, illetve külföldi csapatot is megjárt Christoph Daum veszi át.

Dárdai Pál - aki játékosként tavaly vett búcsút a Bundesliga első osztályától - az interjúban elmondta: mostanra immár az amatőröknél is abbahagyta az elmúlt egy évben egyfajta levezetésként folytatott labdarúgást. Jelenleg minden erejét, illetve energiáját a Hertha-utánpótlás képzésének, valamint a hivatalos edzői képesítés megszerzésének szenteli. Az edzői tanfolyamot egyébként - a munkáltatójának számító berlini klub vezetőinek engedélyével - nem Németországban, hanem Magyarországon kezdte, és első lépcsőben az A-licencet már megszerezte. A jövőt illetően a profiknál való edzői tevékenységhez szükséges Pro-licenc megszerzése a cél, és Dárdai reméli, hogy ezzel kapcsolatos tanulmányait - ezúttal is Magyarországon - minél előbb megkezdheti. De addig sem tétlenkedik, jelenleg ugyanis a Hertha 17 éven aluli csapatánál másodedző.

A Berlinben élő Dárdai Pál büszkén mesélte, hogy a család kék-fehérbe öltözött. Három fia, Pál, Márton és Bence ugyanis szintén a Hertha különböző szintű utánpótlás, illetve serdülő együtteseinél szerepel, és minden remény megvan arra, hogy édesapjuk örökébe lépnek.
Ami pedig a Bundesliga most véget ért szezonját illeti, Dárdai szerint Borussia Dortmund - a Bayern Münchent megelőzve - méltán lett bajnok. Azt azonban a korábbi labdarúgó szinte biztosra vette, hogy a Német Kupa szombati döntőjében a bajorok visszavágnak a dortmundiaknak. A Bajnokok Ligája május 19-i müncheni döntőjében az angol Chelsea ellenében pedig minden a Bayern mellett szól, de nem kizárt,  hogy a sors mégis meglepetést rejteget - jelentette ki az MTI-nek Dárdai Pál.  • Tippek
  • Lakáshitel