Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

MLSZ: A Vasas nem kapott licencet

2012.05.16. 18:04

A labdarúgó OTP Bank Ligából kiesett Vasas nem kapott licencet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottságának szerdai ülésén.

Május elején a Budapest Honvéd, a Videoton FC, a Győri ETO FC, az MVM Paks és az MTK Budapest csapata NB I-es indulásra is jogosító UEFA-licencet, míg az FGSZ Siófok és a Kaposvári Rákóczi élvonalbeli engedélyt kapott, a többi klubot pedig hiánypótlásra szólította fel a testület, s ezúttal a Vasason kívül minden egyesület megkapta licencet.

Az MLSZ honlapja szerint a Diósgyőr, a DVSC-TEVA, a Ferencváros, a Kecskeméti TE, a PMFC-Matias, a Haladás Sopron Bank és az Újpest UEFA-, míg a Lombard Pápa Termál FC, a kiesett Zalaegerszeg és az NB II Keleti csoportjában feljutásért küzdő Szolnoki MÁV, Eger és Békéscsaba NB I-es licencet kapott. Rajtuk kívül még az NB II Nyugati csoportjában szereplő Gyirmót is élvonalbeli indulási jogot kapott.

Az NB II-es lincencek esetében 11 kérelmet utasított el a testület. Az érintett kluboknak jövő hét keddig van lehetőségük a fellebbezésre.