Előd
9 °C
17 °C

Mancini: Tovább erősít a ManCity

2012.05.17. 19:03

Roberto Mancini vezetőedző csütörtökön elárulta, hogy az angol bajnok Manchester City megerősíti csapatát a következő szezonra, mert célja az európai kupagyőzelem.

Az olasz tréner irányításával 44 év után nyert ismét trófeát hazájában a labdarúgócsapat, amelynek Sergio Agüero utolsó pillanatban lőtt gólja kellett a Queens Park Rangers elleni 3-2-es sikerhez. Így a City jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élén végzett a címvédő Manchester United előtt.
A bajnokcsapat több százmillió fontot költött játékosokra, amióta az abu-dzabi Manszur bin Zayed Al-Najan sejk vásárolta meg a klubot 2008-ban.
"Talán veszünk még néhány jó játékost, mert szükségünk van további erősítésre" - mondta Mancini a Sky News televízió arab csatornáján. "Jó csapatunk van, fontos, hogy olyan játékost illesszünk bele, aki képes játszani benne. Meg kell próbálnunk megnyerni minden sorozatot és minden trófeát! A Szuperkupával kezdjük augusztusban, le akarjuk győzni a Chelsea-t, majd Európa legnehezebb bajnokságával, a Premier League-gel, és a Bajnokok Ligájával folytatjuk, ha összejön."
A City a jelenlegi idényben mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, de várakozáson alul teljesített, hiszen a csoportmérkőzések során a Bayern München és a Napoli is megelőzte.
A vezetőedző azt jósolta, hogy a következő szezonban csapatán kívül a Manchester United, a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham Hotspur harcol majd a Premier League megnyeréséért.