Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Válogatott meccsen tesztelik a Hawk-Eye gólbírót

2012.05.25. 07:57

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség bejelentése szerint a június 2-i, Anglia-Belgium felkészülési mérkőzésen tesztelik a Hawk-Eye elnevezésű gólbíró-technológiát.

A meccs a londoni Wembley Stadionban lesz, a FIFA képviselőin kívül a svájci Szövetségi Anyagtudományi és Technológiai Intézet (EMPA) laboratóriumának független tesztelői kísérik figyelemmel a rendszer működését, de a meccs hivatalos személyei (játékvezető, asszisztensek, ellenőr) nem használhatják annak eredményeit.

Az optikai felismerésen alapuló Hawk-Eye rendszert - amelyet a teniszben és a krikettben is alkalmaznak - már áprilisban, az Eastleigh-AFC Totton angol kupameccsen is kipróbálták, a labda helyzetének azonosításához mágneses mezőt használó GoalRef elnevezésű technológiát pedig a dán liga két meccsén tesztelték. Ezt a két gólbíró-rendszert fogadta el korábban a FIFA.

"Ezek a tesztek vezethetnek oda, hogy a FIFA vezetése júliusi, rendkívüli ülésén jóváhagyja a technológiák bevezetését. Ha azonban vitatott szituáció fordul elő a mérkőzésen, a technológiát még nem lehet használni" - áll a FIFA közleményében.   • Vennék
  • Hírek