Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Egymeccses eltiltás a balhézó Beckhamnek

2012.07.06. 10:28

Egy mérkőzésre szóló eltiltással büntette az észak-amerikai profi labdarúgó-liga David Beckhamet, a Los Angeles Galaxy középpályását agresszív viselkedése miatt. A 37 éves futballista a múlt héten, a San Jose elleni mérkőzés utolsó perceiben szándékosan eltalálta a labdával Sam Cronint, a másik csapat  földön fekvő játékosát és a játékvezetőt. Utóbbi ezért sárga lapot adott Beckhamnek, akit ezután a csapattársai tartottak vissza attól, hogy verekedést provokáljon. A meccset a San Jose nyerte 4-3-ra.

Az MLS az eltiltáson felül egy nyilvánosságra nem hozott összegű pénzbüntetés megfizetésére is kötelezte a 115-szörös angol válogatott játékost „elfogadhatatlan és az MLS szempontjából ártalmas viselkedése miatt."

Beckham dühkitörésének hátterében az állhat, hogy Stuart Pearce, a londoni olimpiára készülő brit csapat szövetségi edzője múlt csütörtökön kihagyta a 18 fős keretből a sztárt, aki korábban a londoni játékok pályázatának nagykövete volt. Az olimpiai labdarúgótornán alapvetően 23 éven aluli játékosok szerepelhetnek, de válogatottanként három túlkoros nevezésére nyílik lehetőség.