Együtt háborodtak fel a Fradi és az Újpest drukkerei

2012.07.09. 13:01

A fradisták és az újpestiek szurkolói oldalán is megjelent az a közlemény, amit a két tábor az augusztus 19-i Újpest-Ferencváros NB I.-es bajnoki derbi időpontja miatt fogalmazott meg. Arra kérik az MLSZ-t, hogy változtassák meg a meccs délután hármas időpontját a hosszú hétvége miatt. Ha közös gond van, még az ősi ellenségek is egy oldalra állnak.

"Augusztus 19. a nyár utolsó előtti hétvégéje az iskolakezdés előtt. Mivel idén augusztus 20. hétfőre esik, ez egy hosszú hétvége lesz, amit a családos emberek többsége üdüléssel, távol a várostól, vízparton szokott eltölteni. A gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy a családos futballszurkoló péntek este felkerekedik, a pénztárcájához mérten pihen valahol és hétfő este hazamegy. Aki nem családos, az a haverokkal teszi ugyanezt. Erre van kitalálva a hosszú hétvége. Kivéve, ha vasárnap délután van az Újpest- Fradi. Természetesen a fanatikusok a világ végéről is el fognak menni a Derbire, de teljesen feleslegesen hozza az MLSZ olyan helyzetbe a szurkolókat, hogy választaniuk kelljen a meccs és a család között."

"Lezárhatnánk azzal, hogy kérjük az MLSZ-t, hogy még most, a bajnokság kezdete előtt gondolja át a fentieket és készítsen ésszerűbb sorsolást, de nem akarunk egy újabb semmitmondó levelet generálni az MLSZ részéről. Azt sem akarjuk, hogy valaki azt higgye, a Fradi és az Újpest szurkolói valamiféle előjogokat szeretnének kiharcolni, mert szó nincs erről. Ha már a szurkolókat semmibe veszik, sőt szükséges rosszként kezelik, akkor mi már csak abban szeretnénk reménykedni, hogy legalább az Újpest - Ferencváros összecsapást megbecsülik."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás