Piroska
-2 °C
5 °C

Messi nem hülye, egy magyar lapot perelhet

2012.07.15. 14:23 Módosítva: 2012-07-15 15:40:03
A háromszoros aranylabdás Messi keresi annak lehetőségét, miként tudna fellépni egy magyar hetilap vele készült interjúja ellen. Szerinte az interjú kreálmány, sosem létezett.

Lionel Messi cáfolt minden olyan kijelentést, amelyet egy magyar magazin, a Képes Sport közölt, írja a goal.com. A lap állítólag olyan idézeteket kívánt Messi szájába adni, amelyet ő soha nem mondott, például azt, hogy a Barcelona iskolájában, a La Masiában, az ifik hallgatagsága miatt azt hitték róla, hogy debil (vagy néma), beleértve Cesc Fabregást és Gerard Piqué-t is, akik problémás tininek hitték.

A fiatal Messi és Fabregás
A fiatal Messi és Fabregás

Szintén a cáfolt kijelentések között volt, hogy megköszönte volna a brazil Neymarnak, hogy dicsérően beszélt róla.

Ez egy kreált interjú, ami soha nem jött létre, mondta Messi a lap szerint, ezért azt fontolgatja, hogyan tudna fellépni az írás ellen.

Az „eredeti" Képes Sport interjúban viszont nem olvasható sem a debilezés, csak annyi, hogy Fabregás némának hitte Messit, Piqé sincs megemlítve, és a Neymarral kapcsolatban sem írtak olyat, amit Messi cáfolt.

A magyar szerző az interjút a „goal.com alapján" adta közre, a Képes Sport vasárnap délutáni közleménye is azt írja: „fő forrásként feltüntették a goal.com-ot". Tehát a goal.com nem ismerte fel a saját interjúját ezek szerint.

„Minden információt helyesen és pontosan fordított le, nem adott olyan szavakat Lionel Messi szájába, amelyek nem hangzottak el" - írja saját szerzőjéről a Képes Sport. A közlemény szerint a „spanyol újságok címlapsztorija is abból fakad, hogy a fordítást végző „kolléga” helytelenül ültette át a magyar szöveget spanyolra, katalánra (legalábbis nagyon remélem, hogy egyszerű tévedésről, és nem rosszindulatról van szó), így került a Képes Sport ebbe a kellemetlen kabátlopási ügybe".

Az eredeti interjút egyelőre keressük, ha megtalálta, kérjük, küldje el.