Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Debreceni alig várja, hogy Eto'o-val találkozzon

2012.07.17. 14:13

A Budapest Honvéd játékosai, vezetőedzője és tulajdonosa sem fél az orosz Anzsi Mahacskalától, amely a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában lesz a csapat ellenfele.

"Kétségtelenül nagyszerű játékosokkal találkozunk, de kérdés, hogy csapatként is olyan jók-e" - mondta a klub keddi sajtótájékoztatóján Marco Rossi, a kispestiek olasz trénere, aki hozzátette, a legfontosabb, hogy együttese jó mérkőzést játsszon a csütörtöki első felvonás alkalmával még akkor is, ha esetleg kikapna.

Debreceni András védő, akinek többek között a kameruni Samuel Eto'o semlegesítése lesz a feladata, úgy vélekedett, mindenkinek félelem nélkül, maximumot nyújtva kell pályára lépnie, mert ez egy nagy lehetőség mind a játékosok, mind a csapat számára. Megjegyezte, személy szerint nagyon várja a találkozást Eto'óval, mert most lemérheti hol is tart, és miben kell még fejlődnie.

"Én elsősorban szurkoló vagyok, nem szakember, ezért győzelmet várok" - mondta George F. Hemingway klubtulajdonos. "Abban bízom, hogy Moszkvában olyan eredményt érünk el, hogy nyitott marad a továbbjutás kérdése, és aztán egy hét múlva a hazai visszavágón telt ház előtt sikerül elérni a bravúrt."

Hemingway kifejtette, hogy az utóbbi években a Honvéd mindig a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a nemzetközi kupasorozatokban, öt éve a német Hamburger SV, négy esztendeje pedig a török Fenerbahce volt a kispestiek riválisa. Hozzátette, ő inkább ilyen erős ellenfelet vár, mert így dicsőség igazán továbbjutni.

A Honvédot szállító repülőgép szerdán 11:30 órakor száll fel, majd a csapat a mérkőzés helyszínén, a Szaturn Stadionban edz. A találkozó magyar idő szerint csütörtökön 17 órakor kezdődik, a visszavágót egy héttel később a Bozsik Stadionban rendezik.