Adalbert
15 °C
21 °C

Kiemelt beruházás lett a DVSC-stadion

2012.07.20. 10:58

Kormányrendelet alapján kiemelt beruházásnak nyilvánították a debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadiont - áll a Magyar Közlöny legújabb számában. A kormányrendelet augusztus elsején lép hatályba. A stadion építése és környezetének rekonstrukciója a tervek szerint ősszel kezdődhet és 2014 tavaszán fejeződhet be.

Bordás Péter felelős tervező május elején a látványtervek bemutatásakor elmondta: Magyarország első 4. generációs stadionja épül fel a városban, vagyis a mérkőzések rendezésén túl más események megtartására is folyamatosan alkalmas létesítmény születik. A 20 020 férőhelyes stadion terveinek engedélyeztetési eljárása a nyáron lesz, ősszel nyílt közbeszerzési eljárással választják ki a kivitelezőt. Ha a tender eredményes lesz, ősszel a munkálatok is elindulhatnak.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény legfőbb célja a hatósági engedélyezési eljárások felgyorsítása, az ügyintézési határidők csökkentése. A törvénynek közvetlenül az ügymenet gyorsítását szolgáló szabályai mellett az egyes hatósági és szakhatósági hatáskörök kormányrendeletben egyedileg történő telepítése is a szakszerűséget és a gyorsaságot kívánja elősegíteni.